For utvikling av bibliotekdata og sosial teknologiTanker & nyheterAllmenningOm oss

Om oss

Biblioteklaboratoriet er et samarbeidsprosjekt mellom ABM-utvikling, gjennom Norsk Digitalt Bibliotek, og Avdeling for journalistikk, bibliotek- og informasjonsfag (JBI) ved Høgskolen i Oslo. JBI administrerer prosjektet.

Biblioteklaboratoriet skal være en aktiv kommunikasjons- og utviklingsflate - kall det gjerne en sandkasse - for bibliotekarer og andre interesserte som sysler med utvikling av bibliotekdata og sosial teknologi. Formålet vil være å utvikle tjenester og løsninger på "prototypenivå". Vi håper på denne måten å bidra til utvikling av tekniske løsninger som utnytter bibliotekenes data på nye og bedre måter, som igjen fører til forbedrede tjenester for publikum.

Prosjektideen tar utgangspunkt i nye måter å tilby og dele informasjon på, først og fremst ved at brukerne, i større grad enn før, bidrar til innholdsproduksjon på nettet. Prosjektet skal bidra til kompetanseheving blant bibliotekarer gjennom et uformelt nettverk samt et seminar.

Prosjektets tilholdssted er altså dette nettstedet. Her ønsker vi å presentere og dele erfaringer;

Prosjektet er organisert gjennom en prosjektgruppe som består av:

Nils Pharo er prosjektleder mens Kim A. Tallerås er prosjektets sekretær og står for daglig drift og redaksjonelt innhold på nettstedet.

Biblioteklaboratoriet er inne i sitt fjerde år.

2007-11-08 13.46

Powered by Flux CMS