For utvikling av bibliotekdata og sosial teknologiTanker & nyheterAllmenningOm oss

Velkommen til laboratoriet! Tanker & nyheter:

Bokelskere

Den siste uken har jeg brukt mye tid på nettstedet bokelskere.no, som ble startet opp av André Nesse og Tore Renberg for en stund siden, men ble tilgjengelig for folk flest for en knapp måned tilbake.

Hvis man ser bort fra den rent personlige gleden over å finne et nettsted der lesing, bøker og litteraturdiskusjoner står i fokus så er det lett å videre assosiere over hvordan en slik tjeneste kan kobles mot bibliotekenes litteraturformidling. Bokelskere har selv en løsning der man kan finne ut om "ditt" bibliotek har boka. Metadataene i bokelskere er hentet fra bokdatabasen, som eies av norske forlag samt Amazons baser.

Bokelskere har samme formål som LibraryThing, det vil si at lesere kan registrere hvilke bøker de har lest (og leser, ønsker seg mm), diskutere bøkene, kategorisere samt tagge (emneordsette) dem. Det vil si at man kan tenke seg at dersom disse dataene blir gjort tilgjengelig for gjenbruk av andre (som linked data eller via APIer) så kan man få et godt utgangspunkt for å lage lenge etterlengtede anbefalingstjenester, også for norske bøker. Det ønsker jeg meg til jul!
Kommentarer (1)  Permalink

Kommentarer

Vegard Chapman @ 26.04.2010 12:56 CET
Har noen, eller er det planer om å ta kontakt med folka bak denna sida med tanke på å legge grunnlag for en felles anbefalingstjeneste? De var jo så godt i gang ser jeg, at det er for gæli om man må begynne på nytt. Synes også det er en sterk fordel at man baserer seg på en egen side dedisert til formålet, som bokelskere.no, i stedet for en vag database som alle bibliotek har tilgang til.

Kommentér

Denne bloggen støtter gravatare.
E-postadressen din vil ikke bli publisert.
Spam vil bli slettet!

Navn*
E-Post
For Spammers Only
URL
Kommentar*
Gjør meg oppmerksom per E-post når noen kommenterer denne posten
Husk meg (bruker Cookies)

2007-11-08 13.46

Powered by Flux CMS